Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Тотален провал на хартиените бюлетини! Експерти коментират подправен вот и множеството невалидни бюлетини

Тотален провал на хартиените бюлетини! Експерти коментират подправен вот и множеството невалидни бюлетини

Част от невалидните бюлетини е контролиран вот, посочи Григорова. Тя е на мнение, че избирателната активност е била ниска и заради ваканцията на учениците. Александров е на мнение, че случаят с подправените бюлетини в Малорад не е масова практика.

Социалният антрополог смята, че на изборите в София за пръв път има класово разделение – представител на едрия капитал и елита, от едната страна,  и народен трибун, защитник на губещите от прехода, от другата страна.

„Друга разделителна линия е „нашите срещу вашите“ и „глобалното срещу локалното“, посочи той.

По негови думи, заради оттеглянето на центристката партия в София, която е снемала тези конфликти, България може да осъществи тази социална, класова среща. Той постави въпроса дали служителите са готови да гласуват за собствениците.

Сибина Григорова е на мнение, че хората вече ще се заслушат в думите на Ваня Григорова, тъй като опасността да се избере прокси на Елеонора Митрофанова е огромна. По нейни думи, от другата страна стои Васил Терзиев, който има по-студен образ, но това е първосигналната оценка. Журналистът смята, че изборът на Ваня Григорова ще доведе до посоката на развитие, която ние не искаме.

Александров каза, че стратегията, която е приложена към Васил Терзиев е да бъде представен като бизнес герой от американски тип.

„Той е червен принц, който се превръща в син принц, това е трансформацията на политическия и репресивен капитал на службите на комунистическата държава в бизнес капитал, който отново се трансформира в политически капитал, за да се затвори цикъла“, каза той.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x