Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Политика > Тошко Йорданов към ПП за пътищата: Глупаво предложение не се подкрепя

Тошко Йорданов към ПП за пътищата: Глупаво предложение не се подкрепя

„Глупаво предложение не се подкрепя, имаше си едно по-добро предложение, а най-доброто е Министерският съвет да ги решава тези неща“. Това каза пред журналисти Тошко Йорданов от ИТН. Повод за коментара му даде предложеното от ПП решение за разплащане на парите към пътните фирми. Той посочи, че ИТН реагират с весел смях, защото това е поредното предложение на П

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Това, което те бламираха сами, беше пак тяхно, написано от премиера и редактирано като думички от сътрудничката му Лена. След това започнаха целия цирк в парламента заради БНБ, това, което предлагат е по-лошо от предното, което предложиха. Противозаконно е комисия в парламента да одобрява плащания и това е някакъв глупав ПР“, смята Йорданов. От ИТН смятат, че колегите му от ПП са се оплели.

„Ние предпочитаме Министерският съвет да ги решава тези неща, тогава е чисто – да отидат хората при Кирил Петков и Асен“, настоя Тошко Йорданов. Той разясни какво е било първото предложение на ПП.

„Приемаме, че фирма Х е свършила някаква работа в обем на 100 лева, държавата не е сигурна дали тази фирма е свършила работата в обем на 100 лева. Затова се плаща на фирма Х половината от сумите, които дори не покриват разходите, а специална комисията под контрола на Асен Василев проверява останала част. Има два варианта – или Министерският съвет решава и нямам никакви съмнения, или се прави специална комисия в парламента, която да одобрява всички плащания в парламента, щото в министерството на Лорел има съсредоточени 13 млрд. лв. от Плана за възстановяване, а финансовото министерство не се знае какво прави с бюджета. Да видим дали ще ни подкрепят за тази комисия“, попита риторично Йорданов.

БСП, ПП и ДБ, обаче, са готови да гласуват 50% от парите за ремонт на пътищата. Предложението гласи 50% от исканата сума (520 млн. лв.) да се изплати след решението на Народното събрание, което се очаква да бъде разгледано утре.

„С решението ще бъде одобрено и плащането на 100% от парите за мантинели, знаци и маркировка в размер на 136 млн. лв.“, обясни шефът на регионалната комисия Настимир Ананиев в кулоарите на парламента.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x