Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Трагедия край бреговете на Йемен

Трагедия край бреговете на Йемен

Най-малко 38 души загинаха, след като лодка с мигранти потъна край бреговете на Йемен, съобщава БиБиСи. Инцидентът е станал поради силни ветрове, които преобърнали плавателния съд. На борда на лодката е имало около 250 души, предимно мигранти от Етиопия, които използват Йемен като транзитен пункт за достигане до страни от Персийския залив.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Лодката е потънала преди да достигне бреговете на Йемен. Местни рибари са успели да спасят 78 от мигрантите, но повече от 100 души все още се издирват. Спасителните операции продължават, като властите и спасителните екипи полагат усилия за намиране на още оцелели.

Според ООН миналата година в Йемен са пристигнали 97 000 мигранти от Африканския рог. Въпреки войната в Йемен и атаките на хутите срещу кораби в Червено море, броят на мигрантите, които търсят по-добри условия за живот в страните от Персийския залив, продължава да нараства.

Трагедията подчертава опасностите, пред които са изправени мигрантите, опитващи се да преминат през опасни води в търсене на по-добър живот. Международната общност трябва да продължи да работи за намиране на решения за безопасност и подкрепа на тези уязвими групи.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x