Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бизнес > Три версии за катастрофата с бежанци и военни край Резово

Три версии за катастрофата с бежанци и военни край Резово

Снимка: "24 часа"

Прокуратурата проверява три възможни версии за това защо се е стигнало до инцидента, в който военен камион с 30 бежанци и двама военни катастрофира край река Резово, предаде Нова тв. „Това са виновно поведение от страна на водача, техническа неизправност на автомобила и евентуално някакво виновно агресивно поведение от страна на задържаните афганистански граждани. Към момента нямаме такива данни, но и тези обстоятелства ще бъдат проверени”, заяви окръжният прокурор на Сливен полк. Христо Тинев.

Тестовете за употреба на алкохол и дрога на водача са отрицателни.

Една от възможните причини за катастрофата според него е и лошото състояние на пътя, по който камионът е преминал. „Личното ми мнение е, че е много вероятно това да е основната причина, защото пътят е в много тежко състояние. Това е черен път с коловози, ширина около 2 метра, от едната страна е със сипеи с наклон към реката, от другата е склон с надвиснали дървета”, каза той.

„На места пътят е скъсан от проливни дъждове и с годините не е правен. Наистина е ужасен за такъв камион, при положение, че отзад е имало и толкова хора”, смята кметът на Малко Търново Илиян Янчев.

Започнал е разпит и на свидетелите на катастрофата, включително и на афганистанските граждани, които нямат документи за самоличност.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x