Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Криминално > Трупове край Кюстендил

Трупове край Кюстендил

БАБХ и МВР се натъкнаха на шест трупа на крави, разложени останки и нарушения на законодателството за отглеждане на животни във ферма в Кюстендил. В обекта са установени и живи едри преживни животни, част от които във видимо влошено здравословно състояние – силно отслабнали и залежали.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Проверени са още две стопанства на същите животновъди, като в тях не са установени животни, въпреки че в информационната система на БАБХ ВетИС в тях фигурират общо над 100 говеда. В един от обектите са намерени и ушни марки, отстранени от животните.

Заключението на проверяващата комисия е, че условията за отглеждане на животни в трите обекта не съответстват на действащото национално и европейско законодателство, по отношение на здравеопазването и хуманното отношение към животните, и тяхната идентификацията.

Фирмата извършвала нелегален внос и търговия с ветеринарномедицински продукти, разполагала със законни и с незаконни складове в различни области в страната

Собствениците на животните са направили опит да осуетят проверката, което е наложило комисията да потърси съдействието на органите на МВР.

Към недобросъвестните стопани ще бъдат санкционирани с актове за всички нарушения.

Образувано е досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x