Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
21.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Тръгва влак от София до Истанбул

Тръгва влак от София до Истанбул

Влак от София до Истанбул и обратно тръгва от 25 април, съобщи за „24 часа“ министърът на транспорта Николай Събев. Първото пътуване ще е от турския град до българската столица, а на 26 април в 18,25 часа е обраният курс за Истанбул.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Разписанието на влака е да пътува всеки ден, композицията ще бъде с 2 спални и един кушет вагон. На турска територия ще се управлява от турския жп оператор, а на българска от „БДЖ – Пътнически превози“, каза изпълнителният директор на компанията Ивайло Георгиев.

На българска територия към влака ще бъдат прикачени 4 вагона за седящи, които да превозват пътници от София до Пловдив. На гарата в града на тепетата те ще бъдат откачани. Към композицията ще има прикачен и още един вагон за седящи, който ще продължи до Свиленград, за да поеме пътници за този район.

Георгиев обясни, че влак от София до Истанбул е имало и преди пандемията от COVID-19, тогава турските железници са се отказали заради ограничителните мерки. Тази дестинация е сред най-печелившите от международните за БДЖ, каза още шефът на пътнически превози.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x