Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Тръмп внесе гаранция от 175 милиона долара

Тръмп внесе гаранция от 175 милиона долара

Доналд Тръмп вчера внесе гаранция на стойност 175 милиона долара по гражданското си дело за измама в щата Ню Йорк, като по този начин предотврати запорирането на негови активи от щатските власти. Запорът би могъл да спъне бизнес империята на бившия американски президент, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

На 16 февруари републиканецът Тръмп, който ще се изправи срещу президента демократ Джо Байдън на изборите за държавен глава в САЩ през ноември, беше признат за виновен за измамно увеличаване на нетния си капитал с милиарди долари за осигуряване на по-добри условия за кредит и застраховка.

Първоначално Тръмп трябваше да плати гаранция в размер на 454 милиона долара, но на 25 март апелативен съд спря налагането на присъдената от първоинстанционния съдия мярка, при условие, че Тръмп плати по-малката сума в рамките на 10 дни. Тричленен състав от апелативния съд ще разгледа жалбата на Тръмп по същество. Решението на апелативния съд да намали размера на гаранцията не е показателно за това как ще се произнесе съдебното жури накрая.

Гаранцията не позволява на главния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс да поиска като обезпечение имотите на Тръмп, включително небостъргача „Тръмп Тауър“, неговия курорт от 370 акра и голф игрище в Уестчестър и имението му „Мар а Лаго“ във Флорида. Тръмп отрече да е извършил нарушение и каза, че делото е политически „лов на вещици“, извършван от демократката Джеймс.

В първоинстанционното съдебно решение на 92 страници е описано как Тръмп е нареждал на пълномощници да променят стойността на имотите му, за да достигнат желаната от него нетна стойност в продължение на десетилетие преди влизането му в политиката.

Делото е част от „водовъртежа“ от правни проблеми, пред които е изправен Тръмп, включително наказателна дело в Ню Йорк, което трябва да започне на 15 април. По това дело бившият президент, който не се призна за виновен, е обвинен в незаконно прикриване на тайни плащания на порно звезда преди изборите през 2016 г., за да си мълчи, че е имала връзка с него.

Срещу Тръмп се водят още две дела: едното по обвинения, че се е опитвал да отмени загубата си на изборите през 2020 г. от Байдън , а второто – за боравене с класифицирани документи след напускане на президентския пост. По движението на тези дела има голямо забавяне и те може да не стигнат до съдебна зала преди изборите през ноември. По всички дела Тръмп пледира невинен.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x