Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Търговските вериги пускат над 50 хранителни продукти на трайно ниски цени

Търговските вериги пускат над 50 хранителни продукти на трайно ниски цени

Най-малко 50 хранителни продукти вече ще имат защитени, трайно ниски цени, предаде БНР. Сред тях задължително ще влизат хляб, мляко, месо, млечни и месни продукти, яйца, плодове и зеленчуци. Те ще се предлагат от повечето от най-големите търговски вериги, които приемат партньорството с Министерството на икономиката.

Продуктите ще бъдат обозначавани с логото „Достъпно за вас“ като част от кампанията на Министерството на икономиката за овладяване на поскъпването на храните.

На входа на всеки от хипермаркетите ще се поставя информационно табло с актуалните най-ниски цени и съответните продукти, които се предлагат през седмицата. Те ще са различни, и на различни цени в отделните вериги. Така ще се гарантира конкуренцията между търговците и възможността цените да падат на пазарен принцип, съобщи пред БНР министър Богдан Богданов.

Първоначално мярката породи спорове между експерти и беше категорично отхвърлена от Комисията за защита на конкуренцията, но впоследствие проблемите в закона бяха решени.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x