Моля, подавайте сигнали на този номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Убиецът на модната дизайнерка Тетяна проговори! Разказа защо е заклал жена си (ВИДЕО и СНИМКИ)

Много държах на Тетяна, разчитах, че ще прекараме последните си години заедно. Съжалявам, че я убих, но тя ме нападна с електрошок. Това заяви пред Бургаския окръжен съд пловдивчанинът Павел Георгиев, предаде репортер на „Днес България“. Както съобщихме, делото за жестокото убийство, което потресе Слънчев бряг през 2020, върви към финал.

След разпита на двете вещи лица – психолог и психиатър, които са изготвили съдебно-психиатричната експертиза на подсъдимия, думата бе дадена на самия него. В продължение на час и половина той трябваше да изяснява фактическата обстановка от фаталния ден.

„Това нямаше да се случи, ако тя не ми беше посегнала. Много съжалявам, но тя ме нападна с електрошок, удари ме два пъти по главата. Трябваше да се защитавам от нея, наложи си да си спасявам живота. Затова грабнах ножа и я прободох – не мога да кажа колко пъти“, започна разказа си пловдивчанинът, който подчерта, че жена му страдала от високо кръвно налягане и слаби нерви, поради което често вдигала скандали за дребни неща. Той обясни, че докато са се боричкали, й е скъсал нощницата, затова когато е била открита на балкона, тялото й е било чисто голо.

Съдия Катя Господинова показа въпросната нощница – зелена, на черешки, която е сред веществените доказателства по делото. Дрехата обаче беше съвсем цяла и единствените следи по нея бяха петната от кръв. Това не беше единственият детайл от разследването, обвит в мистерия. По време на разпита стана ясно, че двамата с Тетяна са спели в отделни стаи, като тя често е заключвала вратата. Георгиев не успя да каже много и за професията на жена си, която имала изяви като моден дизайнер както в родната си Украйна, така и у нас. Жертвата се е прибрала в България 10 дни преди убийството и е била поставена под карантина.

„Украинките са такива… много скандали правят. Съжалявам, че загубих всичко, включително живота и здравето си“, каза в заключение Павел.

„Живота не сте си го загубили“, поправи го съдия Катя Господинова, при което той отговори: „Не задълго“. Подсъдимият поясни, че се чувства много зле, прекарва живота си на легло и не може сам да се обслужва.

По време на заседанието стана ясна и друга важна подробност – още преди решението на съда, Георгиев се е споразумял с дъщерята на убитата, относно исканата кръвнина и вече й е превел 100 хиляди лева.

* В 17:30 часа Бургаският окръжен съд произнесе присъдата за жестокото убийство на Тетяна! Павел Георгиев ще лежи 17 години в затвора при първоначален строг режим.

Въпреки че разказа подробно защо и как се е стигнало до кървавата драма, Павел Георгиев запази пълно мълчание в кулоарите на съда!

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x