Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Убийствен коментар на Явор Дачков за войната в Украйна

Убийствен коментар на Явор Дачков за войната в Украйна

Войната в Украйна показва на каква кайма е направила мозъка на човека-маса западнатна телевизия през последния половин век, а при нас от 30 години.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Ние бяхме по-интелигентни природно и не вярвахме на комунистическата пропаганда. Сега гледам интелектуалци, които съвсем сериозно подкрепят Украйна, което автоматично ги изключва от тази група:).

Впрочем такива бяха и поддръжниците на комунистическсия режим – нагаждачи, които са лесни за разпознаване, защото се движат по властта, а после се събуждат, излъгани и обръщат палачинката за една нощ.

Това не е фантазиране за руска победа. Аз съм скептичен към нея. Просто описвам пошлия български дискурс, който се повтаря от падането ни под турско робство преди повече от половината на хиляда години. Ние не сме надарени с характер, но имаме история, което е противоречиво само по себе си.

Както и да е.

Факт е, че в днешната криза повечето българи са на страната на Путин и са готови да помогнат с всичко на украинските бежанци (и с едните и другите от евтина сантименталност), повечето от които са средна класа, не са заплашени от нищо, но бягат за всеки случай, за да не загубят всичко (пак не е цинично, а реалистично наблюдение – повечето от хората, които бягат не са реално застрашени, както сирийските и иракски бежанци от идил и щатските инвазии в Сирия, Ирак, Афганистан и Либия, но са добре дошли за мейнстрийма. Живеят на хотел и искат здравни осигуровки – продукт на същата телевизия, която проми западния човек-маса). Целият сюжет в Украйна е пошъл в същината си.

Всичко, което Западът казва, че ненавижда и противоречи на неговите ценности подкрепя там – корумпета, нацисти, националисти, криминални типове със садистична програма и хора, които не могат да организират никаква държава, въпреки милиардите, които Щатите и Европа наляха в последните 8 години.

Нация, която избра за президент един телевизионен шут (Зеленски има клипове по прашки и е треторазряден актьор в тъп сериал, който можете да гледате по Нова тв сега), който друса денонощно и няма нито едно самостоятелно решение. Неговият външен министър с пошлата си лисича физиономия ни показа нагледно този криминален, одеско-мошенически манталитет, описан още преди век от Исак Бабел.

Нямаше кой да го зашлеви през устата и да го изгони, като коняр, който се е изпуснал в гостната, както би казал Сергей Булгаков, роден в Киев. Нахални млади копелета на кокаин с американски гръб, които разказват играта на стара Европа с християнски традиции под американска диктовка.

Как няма нито един европейски политик, който да се изправи срещу този пошъл инфернален, дехуманизиран спектакъл!

Зеленски си позволява да държи долнопробни речи, написани от някакъв негов сополанко по уикипедия пред парламентите на Европа и Щатите и никой не смее да стане и да му каже да се разкара с този евтин Холивуд. Няма един сериозен човек, който да стане и да каже баста на това очевидно недоразумение. Хипноза ала Грета Тунберг за мир. Лудост на квадрат. Аз наистина не разбирам.

Може би това е бил подемът на Европа и Хитлер по време на Мюнхенското споразумение. Съюз между либерални глупаци и вманиачен претендент за световно господство, каквито са Щатите днес.

За човек, който помни соца и знае историята – това наистина е лош театър. Байдън, който се здрависва с въздуха казва всичко за тях. Деменция, дезориентация и катастрофа на свят, който си е въобразил, че успехът му се дължи на собствените му усилия. Скъсал преди хиляда години с християнството. Христос Воскресе!

Явор Дачков

Втори фронт

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
2 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Глупостите нямат край много неверни факти и изводи

Anonymous

Благодаря,г-н Дачков.
Все едно аз съм го писала!
И аз питам, къде е човекът, или партия, или коалиция от честни, почтени хора, които да внесът разум в цялата тази лудница!
Но ситуацията прилича като в оня анекдот за известен актьор,който пожелал да му кажат, когато почне да се излага.Като дошло времето и му рекли да се оттегли, че става за смях, той рекъл: Ааа, няма такова нещо! Сега се чувствам най- добре!
Имаше един немски филм ‘Страх сковава сърцата’- ние сме в него!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x