Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Убийство след домашно насилие в Перник

Убийство след домашно насилие в Перник

Окръжната прокуратура в Перник привлече в качеството на обвиняем 41-годишен мъж по досъдебно производство за умишлено убийство. На този етап от разследването е установено, че на 29 април той е причинил смъртта на съпругата си, информират от пресцентъра на прокуратурата. Мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Извършени са огледи на местопроизшествие в жилище на ул. „Юрий Гагарин“ в кв.„Изток“ и в контейнер за смет, намиращ се в междублоково пространство.

По информация на NOVA само преди няколко месеца, след скандал с жертвата, обвиняемият се е прострелял с газов пистолет. Преди години той е претърпял инцидент и заради това са организирани благотворителни акции, като именно събраните средства са били в основата на скандала.

След конфликтна ситуация жертвата е потърсила закрила, като през декември тя и децата им се изнесли от общото жилище. Преди 2 месеца обаче заживяла отново при него. Децата са останали при родителите на майката. Именно това е и адресът, до който мъжът не е имал право да пристъпва, след като от Районната прокуратура в Перник издават ограничителна заповед.

 Aко бъде признат за виновен, той ще получи от 10 до 20 години затвор. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x