Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Удар на Дунав мост край Видин

Удар на Дунав мост край Видин

На 27 юни митнически служители на Дунав мост-Видин направиха значително откритие при проверка на товарен автомобил с българска регистрация. В рамките на рутинната проверка, те намериха 22 хиляди кутии цигари, укрити в кутии за баница.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Автомобилът, пътуващ към Западна Европа, е представен с документи за превоз на хранителни стоки от български гражданин, който е бил водач на превозното средство. След пристигането му на изход от България, товарният автомобил е сканиран с мобилна рентгенова система. При анализа на рентгеновото изображение са установени нетипични плътности в средната част на товарното помещение.

При извършената физическа проверка митническите служители установили, че кутиите, обозначени като съдържащи баница, всъщност са пълни с цигари от известни марки. Тютюневите изделия, оборудвани с български бандерол, били подредени плътно в картонените кутии и увити във фолио, вероятно в опит да бъдат направени „невидими“ за рентгена.

Водачът на превозното средство отрекъл да е притежател на акцизните стоки. Цигарите били иззети, а на шофьора бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

Този случай подчертава важността на митническите проверки и модерните технологии, които се използват за откриване на контрабандни стоки. Служителите на Дунав мост-Видин демонстрираха високо ниво на професионализъм и ефективност при изпълнението на задълженията си, защитавайки законността и предотвратявайки нелегалната търговия с акцизни стоки.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x