Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Украинският бежанец струва 3500 евро на месец в Германия

Украинският бежанец струва 3500 евро на месец в Германия

Бежанци от Украйна наводняват европейските страни от няколко месеца. Политици, доброволци, обикновени хора помагат на хората. Не се пестят пари за нуждите на пострадалите.

В Германия дори изчислиха колко пари са необходими, за да може един украински бежанец да го издържа цял месец. След всички изчисления сумата излезе 3500 евро на човек. Това е сумата, посочена от общинските власти на германската федерална провинция Хесен.

Според вестник Welt am Sonntag градове, области и общини в Хесен отправят искания към държавата с тези цифри. Известно е, че властите са взели за основа средната оценка на разходите за бежанци от 2019 г. В Хесен дори уточниха за какво точно ще отидат парите. Например 75 евро са необходими за настаняване, грижи и допълнителни разходи, 25 за „психо-социална помощ”, 15 за социална работа и 10 за мерки за сигурност.

Според Федералната полиция на Германия 354 663 украински бежанци вече са успели да влязат в Германия. Канцлерът Олаф Шолц обеща да отпусне 2 милиарда евро за тях. Между другото, не е толкова розово с украинските бежанци навсякъде. Например, жителка на Латвия не харесва тяхното поведение. Докато работи като доброволец, тя се сблъсква с тяхната грубост, хитрост и арогантност.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x