Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Икономика > УКРАИНЦИТЕ НАЛЯХА 32 МИЛИОНА В БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА

УКРАИНЦИТЕ НАЛЯХА 32 МИЛИОНА В БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА

От профила на Светла Бъчварова в социалната мрежа:

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

За тия, които се вайкат колко скъпо излизали на бедната ни държавица украинските бежанци, цитирам Vladislav Panev/Владислав Панев :

„По груби сметки около 32 млн. лева са влезли в страната само през март от украински дебитни и кредитни карти. Данни на Борика за периода показват, че от банкомати са изтеглени 10 млн. лева, а още 8.9 милиона са платени в търговски обекти. 

Трябва да се отчете, че тази статистика обхваща около 60% от банките, които ползват услугите на Борика. Според банкери можем спокойно да екстраполираме данните за банки, които имат собствени авторизационни центрове в банките си майки. И така да се достигне до това число. Отделно никой не може да каже колко пари влизат чрез кешови плащания. Защото хората идват тук не само с карти, а и с пари в брой.

Доста коравосърдечно е да смятаме ползи от хора, които бягат от война по този начин и не ми е тази целта. Особено като се има предвид, че тук са основно жени с деца. 

По-скоро потърсих данните като реакция на тези, които мрънкат как може държавата да им дава по 40 лева на ден. 

Първо, тя не ги дава на бежанците, а на хотелите, които ги приемат. Така че тези пари си остават в икономиката. Отиват за заплати, за ток, за всякакви други разходи“.

Нямам какво да добавя. Тия на северната граница ги мразим, защото, видиш ли, имали, а седнали да бягат, вместо да се бият. Ония на южната граница ги мразим, защото и те имат, а се правят на бедни и хич не бягат от война, а за да лапат помощи. 

Изобщо – обичаме да мразим.“

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x