Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Украинците остават в хотелите още 4 месеца

Украинските бежанци ще останат още 4 месеца по местата, в които са настанени при същите условия. Това съобщи пред БНР министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев три дни преди изтичане на крайния срок за изнасяне на украинските бежанци от хотелите.

Само преди ден Демерджиев отговаряше пред депутати в Народното събрание по темата и изобщо не беше така категоричен какво ще се случи с бежанците след 15 ноември.

„Украинските бежанци, които установихме при извършената от нас проверка – това са близо 11 000 човека, ще останат на местата, където се намират заедно с техните деца, при същите условия. Останалите, които тепърва идват на територията на страната, ще минават буферно през базата в Елхово, ще престояват там до 30 дни и ще бъдат насочвани към държавните бази, които сме подготвили“, уточни Демерджиев.

Решението за преместването на украинските бежанци от хотелите към държавни почивни бази бе взето от служебното правителство в края на октомври с мотива, че средствата за финансиране на престоя им са изчерпани. Това породи вълна от недоволство сред потърсилите закрила у нас, настанени в хотели в морските курорти.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x