Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Украйна се задъхва под руския натиск, Зеленски говори за велики битки и колосални победи

Украйна се задъхва под руския натиск, Зеленски говори за велики битки и колосални победи

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви снощи, че силите на Киев ще успеят в своята борба в бъдеще, особено в района на Черно море, въпреки че в момента ситуацията на фронта е трудна, предаде ДПА.

„Съвременният свят е създаден така, че да свикнем с успеха твърде бързо. Когато агресията започна с пълна сила, много хора по света очакваха, че Украйна няма да издържи”, каза Зеленски в ежедневното си обръщение.

„Междувременно, колосалните постижения на нашия народ, на всички наши войници, просто се приемат за даденост. Успехът на Украйна в битката за Черно море ще остане в историята, дори и да не се обсъжда много в момента”, посочи украинският президент.

Русия започна пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари 2022 г. Сега Киев се опитва да освободи всички области, окупирани от силите на Москва, включително Крим на Черно море, който беше незаконно анексиран от Русия през 2014 г., припомня ДПА. Сраженията по фронтовата линия обаче са тежки, особено в източната част.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x