Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Уникален проект на „Четири лапи“ решава проблема с бездомничетата, превръща ги в кучета -терапевти, вижте подробности /Снимки/

Уникален проект на „Четири лапи“ решава проблема с бездомничетата, превръща ги в кучета -терапевти, вижте подробности /Снимки/

Може би много то вас не са чували за една от най-уникалните инициативи на ЧЕТИРИ ЛАПИ – проектът „Животни помагат на хората“.

С него се цели да бъде променено отношението към бездомните и безпородни кучета, като се показва, как могат да направят живота на хората по-добър. Дейностите на „Четири лапи“ учат хората как да се грижат по-добре за животните и как животните могат да помагат за благосъстоянието на деца, възрастни и всички, които имат нужда от помощ.

Шоко, Смайли и Кая са кучетата – герои на този благороден проект. 

Те са бивши бездомничета, с някои от тях съдбата ни среща в Клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Банкя, където се лекуват под грижите на ветеринарните ни лекари.

Преди включването им като членове на екипа, те са преминали през поредица от тестове и обучения, за да станат кучета-терапевти и да показват на всички колко са всеотдайни и добродушни.

Вече сигурно се питате “Как точно помагат кучетата?”.

Ето някои от начините, по които „Четири лапи“подаряват усмивки на животните и хората: 

Обществена ангажираност – работи се с общини и им се подпомага да се справят с популацията на бездомните животни по хуманен и устойчив начин като въвеждаме обучение по отговорна грижа за животните още в най-ранна възраст.

Експерти и кучета се срещат с деца от училища и детски градини, за да им разкрият как хора и животни могат да си помагат и да живеят в хармония.

Подай ръка – организират се дейности с кучета, насочени към грижа за психичното и социалното благосъстояние на хора с проблеми в развитието.  

Подари усмивка – стимулира се емоционалното и физическото здраве на възрастни хора в старчески домове, чрез включване в активни дейности, асистирани от кучета на „Четири лапи“.  

Подай лапа – подкрепят се хора, които имат страх от кучета и им се предоставя възможност за общуване със специално обучените кучета в комфортна среда.  

Осинови, не купувай – предоставя се на хора, желаещи да осиновят куче набор от съвети и насоки, свързани с осиновяването, адаптацията, социализацията и обучението на куче. 

Вашата подкрепа ще бъде използвана за дейностите за разширяване на проекта към по-голям брой участници, като например разработване на учебни материали за деца по темата за отговорна грижа за домашните любимци, информиране за дейността и развитието на знанията и уменията на екипа. А кучета-терапевти ще продължат да получават най-добрите условия за осъществяване на тяхната отговорна мисия – храна, лакомства, ветеринарна грижа и много любов.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x