Моля, подавайте сигнали на този номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Ураганна буря се развилня в Бургас, повали дървета и нанесе тежки поражения (ВИДЕО и СНИМКИ)

Ураганна буря се развилня преди минути в Бургас. Мълниеносни облаци покриха внезапно ясното небе, ураганен вятър се появи сякаш от нищото и нанесе огромни поражения в целия град.

Читатели на „Днес България“ съобщават за причинени щети, огънати ламарини, паднали дървета, изпочупени прозорци и автомобили, наводнени жилища. Стихията се появи неочаквано и отшумя за по-малко от 15 минути, оставяйки след себе си погром.

Пътят от магистралата до „Джъмбо“ е осеян с нахвърляни от вятъра дървета и клони. Има голямо задръстване. Изкъртени са билбордове по пътя. Един от големите билбордове е хвърлен буквално на 10-тина метра в нивата.

От Община Бургас съобщават, че към момента няма сигнали за пострадали хора. Няколко села са без ток – Миролюбиво, Изворище, рибарското селище Ченгене сгеле, отсечката до „Джъмбо“ е затворена заради пътно-транспортно произшествие и паднало дърво. Градският транспорт е спрян само в участъка на „Мария Луиза” заради паднало дърво на пътното платно. Използва се обходен маршрут, териториалните директори правят огледи на място.

Силните пориви на ураганен вятър, на места са достигнали до 100 км/ч- 2,8 м. в секунда, по данни на ХМО Варна, което се потвърждава от хидрометеорологичните показатели от станцията на покрива на Община Бургас.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x