Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Утре в 13 часа гласуват за правителството на Росен Желязков

Утре в 13 часа гласуват за правителството на Росен Желязков

В 13:00 часа утре Народното събрание ще гласува за избиране на правителството с премиер Росен Желязков, съгласно публикувания на сайта на НС проект за програма. Точка трета от дневния ред включва избирането на министър-председателя, а след това ще се пристъпи към приемане на структурата и избирането на Министерския съвет.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Заседанието на НС започва в 9:00 часа с изслушване на служебния премиер Димитър Главчев, служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева относно позицията на България за предстоящата среща на върха на НАТО във Вашингтон. Втора точка от дневния ред предвижда освобождаването от длъжност на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Застрахователен надзор“.

В четвъртък отново ще има изслушване на служебния премиер Главчев и служебния министър на отбраната ген. Запрянов. Главчев ще отговаря на въпроси за отношенията на България със Северна Македония, а Запрянов ще разяснява позицията на страната относно неучастието в конфликта в Украйна. Също в четвъртък ще бъдат изслушани служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев, които ще докладват за напредъка в строителството на автомагистрала „Хемус“ и стартирането на строителството на автомагистрала „Черно море“.

В петък ще се проведе изслушване на Димитър Главчев относно уволнения и назначения в Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавна комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция „Технически операции“ и Държавна агенция „Разузнаване“. Пленарната седмица ще приключи с парламентарен контрол.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x