Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Утре ГЕРБ решават ще продължава ли да има „сглобка“ или отиваме на пресрочни избори

Утре ГЕРБ решават ще продължава ли да има „сглобка“ или отиваме на пресрочни избори

Да продължат ли да подкрепят правителството на ППДБ или да снемат доверието от кабинета с премиер Николай Денков решават утре в парламентарната група на ГЕРБ.

Форматът на националното съвещание се оказа прекроен и вместо областни и общински партийни шефове, лидерът на партията Бойко Борисов събира депутатите, голяма част от които са и председатели на местни структури.

Заседанието е в централата на ГЕРБ и затова преди началото на първия пленарен ден след изборите няма да има лидерска среща. Нагласата, с която отиват голяма част от депутатите е да кажат, че подкрепата за ППДБ вреди на ГЕРБ и има опасност резултатите на европейските избори догодина да са незадоволителни.

В партията се чуват гласове за дистанциране от ППДБ тъй като по време на предизборната кампания на много места в страната некоалиционните партньори са станали ортаци с БСП, Възраждане, а по думите на Борисов и “с мутри”.

“Трябва да има лидерска среща, за момента не знам дали такава е насрочена. Трябва да се продължи нататък. Изборите приключиха. Предизборните критики, заплахи и коментари трябва да приключат и да продължим да работим нататък”, каза вчера Николай Денков.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков обясни, че не се притеснява от липсата на лидерска среща, а съпредседателят на ДБ Христо Иванов обяви преди ден, че сглобката трябва да продължи да функционира, тъй като “няма по-добър вариант”.

Цената на по-нататъшната подкрепа от ГЕРБ е смяната на няколко министри, както “Труд news” съобщи още на 3 ноември.

“Поне в 4 ведомства ще има ротация, Борисов има основанията да го иска, не е от хората, които лесно дават назад”, заяви бившият икономически министър Божидар Лукарски.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в нощта след балотажа в Пловдив, че “или се прави коалиция като хората или подобни сглобки и шарлатански работи аз не виждам за правилно”.

“ДПС да изберат на чия страна искат да бъдат – дали ще са на наша страна или на проПутинската сглобка. Аз в сглобки дори не участвам. Имаше някакво споразумение, което се нарушава драстично от управляващите мандатоносители”, каза още в Пловдив лидерът на ГЕРБ.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x