Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Феновете на гръцкото море във възторг от тази новина

Феновете на гръцкото море във възторг от тази новина

Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис заяви, че се изготвя пътна карта за допълнително облекчаване през май на мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса, пише www.newsbg.eu.

Въпреки че показатели като брой на смъртните случаи остават на високи нива, има съвпадение в преценките, че пандемичната вълна отслабва, което според Плеврис, ще позволи Великден да бъде прекаран в обстановка „по-близка до нормалното”.

„В момента, въз основа на епидемиологичните данни, с наближаването на лятото ще пристъпим към допълнително намаляване на мерките”, каза министърът.

„Не сме толкова изплашени от броя на случаите, защото сега формата на пандемията е различна, но въпреки това следим внимателно дали тези случаи оказват натиск върху националната здравна система”, посочи Плеврис.

Той уточни, че „всяко намаляване на мерките през лятото ще бъде преразгледано като цяло, защото учените и от Европейската агенция по лекарствата, и от Европейския център за контрол на заболяванията имат много опасения за есента”.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x