Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Франция тръпне

Франция тръпне

Избирателната активност в неделния балотаж за президентския вот във Франция е 63,2 процента в 17:00 часа (18:00 часа българско време), което е по-ниско с над два процентни пункта спрямо същото време на втория кръг на президентската надпревара през 2017 г., съобщи МВР на страната.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Това е по-ниска с два пункта и от избирателната активност към същия час от първия тур на вота на 10 април, когато президентът Еманюел Макрон и претендентка Марин льо Пен се класираха за балотажа. Според някои социолози един от всеки четирима избиратели е отказал да гласува.

Междувременно двамата кандидати ще се върнат вечерта в Париж, след като гласуваха в провинцията. Предварителните резултати от втория тур ще бъдат известни след затваряне на избирателните секции в 20:00 часа местно време (21:00 часа българско време).

Според обкръжението на Макрон след обявяването на резултатите от вота държавният глава възнамерява да се обърне към своите привърженици на Марсовото поле край Айфеловата кула, отбелязва БГНЕС.

На свой ред Марин Льо Пен ще се обърне към избирателите в павилиона Арменонвил, разположен близо до Булонския гора в столицата.

Съгласно действащото законодателство в републиката публикуването на каквито и да било данни от анкети или оценки за хода на изборите преди приключване на гласуването е строго забранено. Нарушението се наказва с глоба от 75 000 евро.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x