Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Хитрец от Горно езерово катастрофира, после подаде сигнал на 112, че са му откраднали колата

Хитрец от Горно езерово катастрофира, после подаде сигнал на 112, че са му откраднали колата

На 19.11.т.г. около 01.40 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение от 24 годишен бургазлия за това, че собствения му лек автомобил Форд Фокус, с бургаска регистрация, е отнет противозаконно от ул. „Дружба” № 14 в кв. „Горно Езерово”. Дошлите на място полицейски служители не установили пострадалия, който не отговарял и на позвъняванията им.

Изяснено е, че сигнала за противозаконното отнемане е предхождан от подобен сигнал от 00.47 ч. на същата дата за това, че на разклона на кв. „Горно Езерово” в канавката e изоставен катастрофирал лек автомобил без регистрационни номера. Пристигналите служители на сектор Пътна полиция при първия подаден сигнал не е установили водач на катастрофиралия автомобил, но чрез справка по рамата, констатирали, че се касае за лек автомобил Форд Фокус, собственост на 24 годишния бургазлия.

Изоставеният автомобил е иззет и е образувано досъдебно производство. В хода на полицейските действия в Четвърто Районно управление – Бургас е призован 24 годишния собственик на автомобила, който направил пълни самопризнания и обяснил, че допуснал самостоятелен пътен инцидент с автомобила си, но впредвид, че шофирал след употреба на алкохол, свалил регистрационните номера и подал две съобщения, неотговарящи на истината /първото осъществил от телефонния апарат на свой познат, като се представил с имената на 22 годишния си брат, а второто обаждане, осъществил от собствения си телефон, като заявил противозаконното отнемане, след което спрял да отговаря на позвъняванията/.

Снетите регистрационни табели предал с цел укриването им на свой 24 годишен приятел. Всички лица са установени, призовани в Четвърто Районно управление – Бургас и разпитани в качеството на свидетели.

Регистрационните табели на автомобила са предадени с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно  управление – Бургас.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x