Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Хотелиерите още чакат парите си за украинските бежанци

Хотелиерите още чакат парите си за украинските бежанци

Хотелиерите изчакват държавата да им разплати разходите, направени за украинските бежанци. „Търпеливо изчакваме, не желаем да бъдем в конфликт, но търпението ни започва да се изчерпва. След тази седмица, след министерски съвет…”, каза Елена Андонова хотелиер, управляващ 7 хотела пред NOVA и даде да се разбере, че е възможно да имат някакъв вид протестни действия.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

В същото време тя обясни, че от 20 до 30% е поскъпването на туристическите услуги за този сезон. Въпреки поскъпването очакват туристи от различни дестинации. „Най-много туристи ще посрещнем от Полша, Румъния, Чехия, Германия, Израел и не на последно място – български туристи. Радвам се, че „Слънчев бряг” вече премина антирекламата и българите също го търсят за семейната си ваканция”. За българите се търсят резервации в последната минута, обясни Андонова.

Българското Черноморие, а и цялото Черно море не е предпочитана дестинация от луксозните лайнери с туристи, които и това лято ще пропуснат да минат Босфора заради несигурната обстановка в Украйна. Макар и с поскъпнали цени се очаква силен летен сезон в курорта „Слънчев бряг”.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x