Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Чакаме мощен циклон

Сериозен циклон ще се образува през следващите дни над Черно море. Циклонът отначало ще премине през нашата страна, но над Черно море ще се усили!

Очакват се силни пориви на вятъра до 100-120 км. в час. Бурята ще връхлети руския град Краснодар. Очакват се значителни валежи от дъжд, а по планинските райони на Кавказ – и от сняг. 

И двата глобални модела, прогнозират сериозна синоптична обстановка към събота и неделя – 18-19 ноември, предупреждават синоптиците от Meteo Balkans („Метео Балканс“). 

Около обяд в събота, под влияние на нов циклон от запад, на изток облачността ще се увеличава и в Западна и Северозападна България ще започнат нови валежи от дъжд, които до вечерта в Западния и Централен Предбалкан и по високите полета от Западна България ще преминат в сняг.

Синоптичната обстановка през нощта срещу неделя и в неделя в Югоизточна и Източна България ще се влошава. Валежите там ще са придружени от силни пориви на вятъра, а с понижението на температурите ще са и от сняг. Не са изключени и виелици.

В ниското също ще се образува снежна покривка, която в Северозападна България на места ще надмине 2-5 см. Очакваната снежна покривка в столицата ще е между 5-10 см. В планините ще натрупа и ще е между 15-20 см.

Синоптиците апелират шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Интересното тук, че и трите глобалните модела са на едно и също мнение, което показва, че сигналът е силен

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x