Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Частично бедствено положение в Силистренско

Частично бедствено положение в Силистренско

Обявиха частично бедствено положение в силистренските села Долец, Прохлада, Колобър и Таслаково, след като вчера смерч премина през община Дулово. Скоростта на вятъра е била над 20 метра в секунда, съобщиха от общинската администрация. 

Общински екип обикаля пострадалите от вихрушката, за да оценят какви са щетите. Снощната стихия е отнесла покриви, електрически стълбове и дървета. Вчера в района имаше силен дъжд и градушка, които нанесоха щети върху инфраструктура, частни домове и автомобили.

В изборната секция в Дулово е било възстановено частично електрическото захранване. За да бъде пуснат навсякъде тока в населеното място ще е нужна около седмица.

Временно заемащият кметския пост в Дулово Юксел Исмаил е издал заповед за изпълнение общинският план за действие при бедствия и аварии. Постъпилите сигнали са разпределени по компетентност за ограничаване на щетите, уточняват от администрацията.

Село Долец пострада най-тежко от вчерашната буря. Според данните на общинската администрация вятърът е отнесъл покривите на над 80 имота. Има щети и в други села в общината. Няма сигнали за пострадали или бедстващи хора.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x