Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бизнес > Ченгене скеле: Истинската столица на българското Черноморие

В дълбините на българското Черноморие, сред пъстрите канали и свежестта на морския бриз, се крие едно уникално място, наречено Ченгене скеле. Това не е просто курорт или плаж, а истинско убежище за тези, които ценят истинската красота на морето и спокойния живот. Далеч от бетонните структури и комерсиализацията, Ченгене скеле предлага усещане за автентичност и спокойствие.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Морето и природата

Ченгене скеле обгръща почитателите на морската природа с безпогрешно възхищение. Тук морето остава недокоснато от масовия туризъм, запазвайки своята дивота и чар. Откриването на морския свят чрез лодки, които са също така транспортни средства, е едно от най-чаровните преживявания за посетителите. Свободата да се потопите в естествените канали на Ченгене скеле разкрива неподправената красота на местния морски живот.

Културни богатства и локални обичаи

Животът в Ченгене скеле е въплъщение на богатата българска култура, наситена с морски легенди и традиции. Местните жители, вдъхновени от легендарни фигури като Попай моряка и Хемингуей, изпълват тези улици със сърдечност и гостоприемство. Всяка улица, всеки канал разказва своята история, доказвайки, че в истинския Черноморски оазис времето замръзва в уют и спокойствие.

Туристически възможности

За туристите, желаещи да изживеят приключение в Ченгене скеле, селището предоставя своята пълна прелест, налице са разнообразни възможности. От риболовни преживявания до екскурзии с лодки, от пътешествия до местни занаятчии, до разходки по улиците със средновековна архитектура, Ченгене скеле предлага неизброими начини за наслаждаване на автентичния български Черноморски дух.

Ченгене скеле не е просто красиво селище, той е символ на това какво означава да слееш морето и природата, да откриеш истинската красота на Черно море и да усетиш дълбоката връзка с морската култура и история. За всеки, който търси нещо повече от обикновеното, Ченгене скеле е истинското пристанище на душата.

В Ченгене скеле, времето тече идеално вълнуващо, като мястото е празник за сетивата, което не виждаме често в българския туризъм.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
21 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

сериозно ли това е снимка от ченгене скеле

Anonymous

Глупости, глупости, глупости… Това Ченгене скеле което описва автора е сигурно на Марс

Anonymous

Не трийте ве…нищо общо няма това което сте написали със Ченгене скелето….прашно, мръсно, хора от кол и въже…Срам…а вие столица ми го пишете

Anonymous

Променете името.
Може да се направи директен превод и ще се казва Циганско Скеле.
Аман турцизми бе хайвани!

Anonymous

Авторът на статията или не е ходил там или е някой хипи мазохист

Anonymous

Това е един от двата острова Мурано или Бурано в Италия, единият от които е известен със стъкларски изделия, а другия с дантелените покривки, и двата са с такива цветни къщи, но няма нищо общо с Ченгене скеле, което е само от колиби и фургони. Може би след години, когато селището се узакони, защото то няма такъв статут към настоящия момент, да се превърне в нещо такова.

Anonymous

Това е остров Мурано.

Anonymous

Авторът е мошеник.

Anonymous

Снимката е от друго място. Мръсно и прашно. Явно за друга държава Иде реч.Нищо вялно

Anonymous

Каква столица бе. Всички бараби на Бургас които избягаха от панелките а и лодъчният им парк е най лошият по Черноморието. Дървени прогнили( портясали) лодки със допотопни мотори и лаладжии живеещи със спомените от славните времена на океански риболов. Риболовните столици на България са Несебър и Созопол

Anonymous

Снимката е фалшива. Защо?

Anonymous

Ченгене скеле или Циганския залив е едно мръсно, мизерно, тип гето от Богота място. Единствената „атракция“ беше старото корабче-кръчма със сносна салата от миди. Мястото смърди на мазут и лайна. Каква романтика!? Каква почивка!?

Anonymous

Този снимка е от Италия. Ченгенето е една гадна помийна яма с гнусни хора. Общината построи комплекс до тях, който е хубав.

Anonymous

Ченгене скеле си беше и си остана един катун….какъв туризъм там….какъв център.

Anonymous

Сещайте се колко ще са истински и другите статии

Anonymous

Каква лъжа!

21
0
Would love your thoughts, please comment.x