Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
21.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Черна серия в „Газпром“

Черна серия в „Газпром“

Россия. Москва. Генеральный директор курорта "Красная Поляна" Андрей Круковский во время пресс-конференции в онлайн-формате, посвященной концепции интегрированного курорта, ее роли в привлечении инвестиций и развитии российской туристической отрасли. Станислав Красильников/ТАСС

Генералният директор на принадлежащия на „Газпром“ курорт „Красная поляна“ край Сочи Андрей Круковски е загинал. Това се е случило след падане по туристическата пътека към Ачипсиската крепост

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Генералният директор на курорта „Красная поляна“ Андрей Алексеевич Круковски трагично загина. Той обичаше планините и намираше мир в тях. Трагедията се случи на път за Аципсинская крепост“, каза източник, цитиран от newsbeezer.com.

37-годишният мъж е откаран в болница и е починал от нараняванията си в неделя.

Смъртта на топ мениджъра на държавната компания беше потвърдена от пресслужбата на курорта, който Круковски оглавява от 2019 г. „Красная поляна“ е един от най-известните ски курорти в Русия. През 2014 г. беше част от олимпийския комплекс на Зимните игри в Сочи.

Обстоятелствата около смъртта на Круковски сега трябва да бъдат разследвани от следователите. Те вече са планирали аутопсия, предават източници от разследването въз основа на доклади на Следствения комитет на територията на Краснодарски край.

Черна серия в „Газпром“

Андрей Круковски завършва с отличие Московския институт по икономика, политика и право през 2006 г. Има докторска степен по икономика. През 2019 г. завършва образователната програма на Executive Education в London Business School.

Серия от мистериозни смъртни случаи сред руски олигарси

През годините 2001-2014 заема ръководни позиции в частния сектор. През 2015 г. започва работа в курорта „Красная поляна“, а четири години по-късно става негов директор.

Това е друг изпълнителен директор на „Газпром“, който трагично загина тази година. През април тленните останки на Владислав Аваев, бивш вицепрезидент на „Газпромбанк“, съпругата и дъщеря му бяха открити в апартамент в Москва.

Всички те бяха застреляни и руската полиция първоначално предположи, че Авайев е застрелял съпругата и дъщеря си и след това се е самоубил.

В същото време испанската полиция откри останките на руския милионер Сергей Протосения и съпругата и дъщеря му, които бяха наели къща в испанския курорт Лорет де Мар.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x