Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Шест деца са в болница, след като консумирали бисквити с марихуана дадени им от непознати

Шест деца са в болница, след като консумирали бисквити с марихуана дадени им от непознати

Приетите деца са на възраст от 4 до 14 години и са в тежко общо състояние, с нарушения в съзнанието.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

В УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен са приети 6 деца, след като са консумирали бисквити с канабис. Още едно дете се лекува, след като е приело наркотичен опиат и кокаин.

ецата са хоспитализирани през последните две денонощия в Клиниката по токсикология. Те са на възраст от 4 до 14 години. „Приети са с тежко общо състояние и количествени и качествени нарушения в съзнанието. Предприето е реанимационно, детоксично и специфично лечение. В момента те са със стабилни жизнени показатели, но сънливи“, заяви Таня Вашкова, експерт „Връзки с обществеността“ в здравното заведение

Началникът на Клиниката по токсикология доц. д-р Евгения Бързашка коментира, че „лекарите токсиколози са загрижени за последните случаи на отравяне с бисквити, съдържащи канабис, които са били предложени на деца от непознати“.

„Това е сериозен проблем, който изисква нашето внимание и действия. Като родители и възрастни е изключително важно да бъдем бдителни и да гарантираме безопасността на децата. Винаги трябва да наблюдаваме какво ядат и с кого общуват. В този случай трябва да подчертаем важността на избягването на всякакви хранителни продукти, предлагани от непознати“, допълва доц. д-р Бързашка.

По случая е уведомена полиция, отдел „Закрила на детето“ и Детска педагогическа стая, казаха още от плевенската болница.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x