Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Шефът на КНСБ: Протестите ще продължат, докато хората си получат парите

Шефът на КНСБ: Протестите ще продължат, докато хората си получат парите

„Фалшива новина е, че финансовият министър има намерение да не увеличава минималната заплата. В края на мандата минималната заплата трябва да стигне заплатата за издръжка“. Това каза в ефира на NOVA Пламен Димитров, президент на КНСБ.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Той увери, че Василев е съгласен, че в „Автомагистрали – Черно море“ няма нужда от още проверки.

„Те имат да получават 28 млн. лева за АМ „Тракия“ миналото лято. Оттогава насам имаше многократни протести, искат си заплатите, не са получавали за февруари и март. Ако нямат заплати и за Великден, ще има още негативизъм. Не искат 50% от сумата, а цялата, няма никакви аванси. Проверявано е дружеството, нарушения няма“, подчерта той.

И съобщи, че в петък премиерът и вицепремиерът Василев ще бъдат в Раднево, за да обсъдят притесненията на миньорите по Плана за възстановяване и датите на закриване на въглищните мини.

По думите му са извършени общо три проверки и хората недоумяват защо е нужна нова. „Протестите ще продължат докато хората си получат парите. Хората си искат заплатите. Служителите са категорични, че не искат да се слагат в един кюп и искат да бъдат извадени извън скоба“, обясни президентът на КНСБ.

Според него е имало среща с финансовия министър, на която са обсъдени и проблемите на градския транспорт, който в средата на годината може да спре, ако не се финансира. „Енергийната част на Плана за възстановяване ни притеснява“, сподели Димитров.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x