Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Шофьор на Голф каращ в аварийната лента на магистрала Хемус стана олицетворение на „българския джигит“ масово неспазващ правилата за движение

Шофьор на Голф каращ в аварийната лента на магистрала Хемус стана олицетворение на „българския джигит“ масово неспазващ правилата за движение

Шофьор на „Голф“ опита да избегне огромното задръстване на магистрала „Хемус“ преди тунела „Топли дол“.  

Той се е движил по аварийната лента между тунел „Ечемишка“ и тунел „Топли дол“ в посока Варна. За това алармираха от Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП). 

„Докладван ни е нарушител придвижващ се в аварийната лента на АМ „Хемус“ между тунел „Ечемишка“ и тунел „Топли дол“ в посока Варна“, пишат от центъра във фейсбук страницата си.  

Товарните автомобили в посока София се пренасочват от автомагистрала (АМ) „Хемус“ по път Ботевград – София. Мярката се налага по инициатива на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) – София във връзка ремонта на тунел „Топли дол“ на магистрала „Хемус“ и интензивния трафик на превозни средства в деня преди почивните дни, съобщиха от АПИ. 

Създадена е следната организация на движение: товарните автомобили в посока София на АМ „Хемус“ се пренасочват на пътен възел „Ботевград“ към Ботевград, където по околовръстния път на града, трафикът продължава по пътя Ботевград – София.

Леките автомобили на АМ „Хемус“ в посока София изчакват на интервали пред тунел „Топли дол“, където периодично се пропускат, поради създадената организация за намаляване на образувалата се колона от превозни средства в посока Варна, чрез обособяване на две ленти за движение в посока Варна.

Основният ремонт в тръбите в посока Варна на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на автомагистрала „Хемус“ започна на 8 ноември. При изпълнението на строителните дейности движението се осъществява двупосочно в тръбите за София на двата тунела. Планира се ремонтът да продължи до юли догодина, когато ще се възстанови движението през тях и ще започне обновяването на тръбите в посока София.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x