Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Ще има ли промяна в договора с „Боташ“

Ще има ли промяна в договора с „Боташ“

Приключи изслушването на енергийния министър Александър Малинов по ключови теми, свързани с енергийната сигурност на страната, диверсификацията и гарантирането на газовите доставки – разширяването на газохранилището „Чирен“, за изграждане на вертикалния газов коридор. Най-важната тема беше тази за договора с „Боташ“.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Поради търговска информация министърът пожела темата да бъде обсъдена при закрити врата. Това предложение, обаче беше отхвърлено, и така енергийният министър беше изслушан по време на откритото заседание. Поради тази причина той спести доста информация, която вълнуваше депутатите.

Най-важната новина е тази, че на 4 юли „Булгаргаз“ е изпратил писмо на турската страна с проект за предоговаряне на договора с „Боташ“.

Ето какво каза министър Малинов пред депутатите:

На 27 април 2024 година по моя инициатива беше проведена среща с министъра на енергетиката на република Турция, в която участваха представители на „Булгаргаз“ и турската енергийна компания „Боташ“. В рамките на срещата запознах колегите с приетото от НС решение и изразих своята позиция относно необходимостта от предоговаряне на споразумението между двете компании“

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x