Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Ще пратим ли оръжие в Украйна?

Ще пратим ли оръжие в Украйна?

       Ръководствата на четирите управляващи партии се събират на коалиционен съвет като целта е да постигнат съгласие по темата за изпращане на военна помощ за Украйна.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Припомняме, вчера съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов обяви, че отменя поканата си за коалиционен съвет, защото проектът за изпращане на военна помощ ще бъде точка за гласуване в пленарна зала още в първия работен ден на парламента след Великденската ваканция.

Малко по-късно премиерът Кирил Петков обяви във Фейсбук, че открива публична кампания за набиране на средства за закупуване на боеприпаси. Петков призова всеки български гражданин да дари като него по една заплата и увери че ще продължи да работи за единна позиция на България до постигане на политически консенсус.

В отговор предишният омбудсман Мая Манолова заяви: „да не можеш да формулираш единна позиция на България за Украйна, си е управленска немощ. Но да натовариш обикновените хора да поемат отговорност, от която правителството ти и твоите депутати като мишоци се крият, е особена циничност“.

Очаква се да бъде обсъдено и планираното за сряда посещение на българска делегация в Киев.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Какъв срам! Да призоваваш бедния български народ да събира средства за боеприпаси за Украйна, та войната да продължава незнайно до кога! Жалко, че гласувахме за вас, доверихме ви се, а вие работите против интересите на нашата държава. Спрете да призовавате за помощи – военни, оръжейни, парични, защото ще заприличате на просяка Зеленски, който не слиза от медиите, хленчи, реве и нагло настоява да му се оказва военна помощ. Пари за боеприпаси за Украйна – никога! Вие лично привеждайте цялата си заплата ежемесечно на Украйна, ваша воля.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x