Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Спорт > Юзеир надделя в главната битка на Max Fight 57 и спечели титлата на веригата

Юзеир надделя в главната битка на Max Fight 57 и спечели титлата на веригата

Варненецът Али Юзиер е новият шампион на MAX FIGHT в стил К-1 в категория до 85 килограма. 25-годишният боец победи значително по-опитния Максим Заплитний в главния двубой на събитието MAX FIGHT 57, което се проведе в събота (10.02) в столичната зала „Левски София“. След пет оспорвани рунда българинът бе определен за победител с неединодушно съдийско решение.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Ето как се разви двубоя:

Претендентите за титлата се втурнаха в атака още след първия гонг. И двамата искаха да атакуват от близак и средна дистанция и да вървят с удари напред. Обемът от удари беше голям от страна и на двамата, но никой не успя да нанесе достатъчно щета, за да разклати другия. В последните секунди на рунда Юзеир „открадна“ рунда с класическа комбинация от два удара с ръце и лоу-кик.

Молдовецът започна втората част по-агресивно. Боксът на състезателят на клуб „Алигатор“ бе по-добър. Юзеир стоеше статично дълго време пред съперника си, което го откриваше за повече и по-разнообразни атаки. В края на втората част българинът се „посъбуди“ и започна да атакува повече с колена и лоу-кикове, но това не бе достатъчно да му спечели рунда.

В третият рунд боецът на „Вокил“ вдигна темпото и бе по-успешен в повечето размени. Играта се накъса с много клинчове, но нито един от двамата не играеше „мръсно“. След тази част бойците показаха признаци на изтощение и за първи път седнаха на столовете си по време на почивката.

В четвъртата част Али и щабът му смениха тактиката и започнаха да търсят повече атаки от далечна дистанция. Въпреки това, Заплитний успяваше да скъси и да нанася удари, но зад тях нямаше почти никаква сила.

Заключителният рунд беше решаваю за това кой ще бъде определен за шампион. Двамата гладиатори показаха хъс и воля за победата. Заплитний не спираше да атакува, но Юзеир вкара по-чистите кикове и удари с ръце.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x