Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Янаки Стоилов: ВСС се мъчи да блокира работата си с Гешев

Янаки Стоилов: ВСС се мъчи да блокира работата си с Гешев

ВСС може да отлага решението за Иван Гешев до есента. Това каза бившият министър на правосъдието Янаки Стоилов в ефира на bTV. По думите му в момента се намира в ситуация, при която ВСС се мъчи да блокира процедурата. Висшият съдебен съвет е длъжен да разгледа по същество това искане. Той трябва да изясни дали приема освобождаването или не.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Според Стоилов ВСС се е подготвил, че ако настоящият правосъден министър не предприеме отстраняване на грешките в искането на Стоилов, да го оставят пак без разглеждане. Аз се питам дали целта на ВСС не е да свърши мандата си преди да се произнесе.

Имаме едно превратно упражняване на власт от органа за управление на съдебната власт. Ако беше приел чисто процедурни правила е друго. ВСС, който иначе е много чувствителен за разделението на властите, не изпълнява това да реагира и да каже по същество какво му е становището“, каза Стоилов. „Това запълва медийното пространство с трикове, които усложняват излишно един въпрос, който стои на дневен ред, заключи той.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x