Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Интересна инициатива в Бургас

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Хакатон за ученици, преминали обучение по Scratch по общинската програма „Coding Kids Burgas“, ще се проведе на 9 март от 09.00 до 18.00 часа в Регионалната библиотека „Пейо Яворов“. Участниците трябва да са на възраст от 8 до 14 години.

До момента над 800 бургаски деца са преминали обучение по Scratch програма Coding Kids на Община Бургас и Епам България. Техни обучители са ученици от Професионална гимназия по компютърно програмиране.

Този Хакатон ще даде възможност за децата, които са преминали обучение по Scratch, да покажат какви знания и умения са придобили.

Отбори от 3 до 4 деца, под менторството на ученици от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, ще покажат своите технологични умения на интуитивния език по програмиране Scratch.

В първото издание на хакатона ще бъдат включени първите 50 регистрирани участника, а темата ще бъде обявена в деня на състезанието.

Хакатонът се организира от Община Бургас, ЕПАМ България, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации и НПО „Силата на младите“. Партньор на събитието е VIVACOM, които предоставят допълнителна интернет свързаност за състезанието.

Регистрациите се извършват онлайн на: https://forms.gle/EoaE3PWUY9pgXTXYA

За повече информация можете да пишете на следния имейл: codingkids@codingburgas.bg или на тел.: 0877 086 622.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x