Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > 145 години МВР-Бургас: Празничен ден за полицейските служители и обществеността (видео и снимки)

145 години МВР-Бургас: Празничен ден за полицейските служители и обществеността (видео и снимки)

На 4 юли 2024 г. в Бургас полицейските служители отбелязаха своя професионален празник, съчетавайки го с честването на 145-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи (МВР) в морския град. Официалното събитие привлече десетки граждани, официални лица и общественици, които отдадоха почит и засвидетелстваха уважение към служителите на реда.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Уважение и почит към полицейските служители

Сред гостите на празничното събитие бяха окръжният прокурор Георги Чинев, заместник областният управител на Бургас, командващият военоморска база Атия и много други обществени личности. Присъстващите отбелязаха паметта на падналите в борбата с престъпността служители на полицията с едноминутно мълчание. След това прозвуча химнът на България, последван от поздравителни речи към служителите в системата на МВР.

Награди за най-заслужилите служители

По случай годишнината бяха наградени най-заслужилите униформени служители. Някои от тях получиха грамоти, а други бяха окичени с медали за добра служба. Главен комисар Емил Павлов направи кратка равносметка за свършената работа през тази година, подчертавайки, че полицията в Бургас е сред първенците в страната с най-добри резултати. Той акцентира върху професионалната работа на полицията по време на охраната на региона при посещението на рокерите от „Хелс Ейнджълс“, когато не беше допуснато нито едно престъпление или нарушение на реда.

Венци в памет на загиналите полицаи

Пред паметника на загиналите полицейски служители бяха поднесени множество венци в знак на почит и уважение. Това беше символичен жест, който напомня за саможертвата и отдадеността на тези, които са дали живота си в служба на обществото и закона.

Традиционната полицейска демонстрация

За утрешния ден е предвидена традиционната полицейска демонстрация в Морската градина до културния център „Морско казино“. Това събитие предоставя възможност на гражданите да се запознаят отблизо с работата на полицията, да видят различни техники и методи на работа, както и да се запознаят с оборудването и автомобилите, които се използват в ежедневната служба на полицейските служители.

Честването на 145 години от създаването на МВР-Бургас е важно събитие не само за полицейските служители, но и за цялата общественост. То е повод за отбелязване на постигнатите успехи, за изразяване на благодарност към служителите на реда и за почитане на паметта на загиналите в изпълнение на служебния си дълг. Празникът е също така и възможност за засилване на връзките между полицията и гражданите, което е ключов фактор за поддържането на обществен ред и сигурност.

Вижте повече в следващото натурално видео:

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x