Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

15 000 нови риби плуват с мисия да спасят язовир „Панчарево“

В язовир „Панчарево“ от днес плуват 15 000 нови риби бял амур и толстолоб, а идеята е да се спаси част от растителността и да се подобри състоянието на язовира, където децата да продължават да спортуват.

Надяваме се с тази мярка да постигнем успех в опазването на „Панчарево“, заяви Валентин Чамбов, заместник-министър на земеделието, по време на съвместната инициатива с кмета на района Николай Гюров.

Средствата, които бяха нужни са в размер на 15-20 000 лева и са осигурени от Югозападно държавно предприятие, посочи Чамбов. Това е един от най-лесните методи за спасяване на язовира, затова първо пробваме с него, а ако не бъде успешен, ще търсим други методи, които са по-скъпи и по-трудоемки, допълни заместник-министърът като уточни, че ако има положителен ефект, инициативата ще бъде повторена догодина.

Възможно е да се забрани любителския риболов за една година, но това е решение, което Министерството на земеделието трябва да вземе, заяви инж. Чамбов. Тъй като язовир „Панчарево“ е любимо място за риболов на столичани, забраната ще се обсъди с Министерството на околната среда и водите, както и с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x