Моля, подавайте сигнали на този номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

16-годишно момче пострада в ж.к. „Изгрев“, заради бурята, жена е с порезни рани

Областният управител Мария Нейкова е в постоянна връзка с кметовете на най-засегнатите общини от бурята, връхлетяла днес. В постоянна координация е и с регионалните дирекции на ПБЗН, МВР, ОПУ и др.

Най-тежко е положението в Поморие, където пътните артерии са блокирани от паднали дървета и падналите големи количества дъжд, електричеството е прекъснато. Кметът на Поморие Иван Алексиев свика кризисния щаб за предприемане на спешни действия за нормализиране на обстановката.

В останалите общини положението е по-спокойно, въпреки че има паднали дървета и на изолирани по-малки населени места електричеството е било прекъснато.

Обстановката в областта започва да се нормализира и към настоящия момент няма основание да се свиква областен кризисен щаб. При промяна на обстановката и влошаване на обстоятелствата готовността на областния управител остава за свикване на областен кризисен щаб.

Компетентните органи продължават непрекъсната работа по отстраняване на нанесените щети до нормализиране на обстановката в Бургаска област. Много доброволци също са се включили в подпомагане на аварийните служби.

Обобщена информация от днешния ден:

Няма тежко пострадали хора. През периода на вилнеещата буря в областния дежурен център са постъпили следните сигнали: Десетина яхти в Поморие са били отнесени от бурята навътре в морето. Съобщено е и за паднал зад борда ветроходец. Организирана е веднага спасителна акция от Спасителния кризисен център-Варна. Катер „Спасител-2“, позициониран в Бургас, се е отправил на мястото на инцидента, но хора от друга яхта са извадили бедстващия в морето човек. Той е добре.

Има сигнал за семейство, блокирано на остров Св. Иван, което отишло там на разходка. Вече са в безопасност.

В Областния дежурен център са подадени над 70 сигнала за паднали дървета в Бургас и останалите общини, както и информация за други по-дребни инциденти.

16-годишно момче е пострадало на спортна площадка в к-с „Изгрев“ от батут, има счупена ключица, без други сериозни наранявания.

Жена в к-с „Изгрев“ е с порезни рани от счупени стъкла.

Трима рибари от Черноморец, които бурята е засякла в морето, са били известно време застрашени от силните пориви на вятъра, но са били извадени на брега в добро състояние.

Две жени от Поморие са приети в УМБАЛ с ниска асторация в следствие на инцидент в басейн в Поморие.

Има населени места в общините с прекъснато електрозахранване.

Компетентните органи продължават непрекъсната работа по отстраняване на нанесените щети до нормализиране на обстановката в Бургаска област. Много доброволци също са се включили в подпомагане на аварийните служби.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x