Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > 18 хиляди флакона райски газ иззе полицията, след акция по Южното Черноморие

18 хиляди флакона райски газ иззе полицията, след акция по Южното Черноморие

По време на специализирана полицейска операция, проведена от служители от отделите “Икономическа” и “Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас, са иззети 18 000 флакона с диазотен оксид, известен като райски газ. Операцията е осъществена на различни места по Южното Черноморие.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Установени са общо 15 лица, които са продавали балони с райски газ. На тези лица са съставени предупредителни протоколи, които ги задължават да спазват изискванията – да не продават райски газ за ползване в затворени пространства и на непълнолетни лица.

Материалите по случаите ще бъдат изпратени на Бургаска прокуратура, като ще бъдат уведомени също така Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) за вземане на отношение в рамките на тяхната компетентност.

В контекста на масовата употреба на райски газ, често се пренебрегват дълготрайните последици върху човешкото тяло и психиката, които включват замайване, халюцинации, намалена чувствителност към болка, дезориентация, мускулни спазми, изтръпване, параноя и други.

Проверките сред продавачите на райски газ ще продължат през целия летен сезон във всички курортни зони, като се разчита на елемента на изненадата и предварително придобита информация.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x