Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Изкуство > Рим спазва своите традиции

Рим спазва своите традиции

По традиция днес, 1 май, в Рим ще се проведе голям естраден концерт. Организира се без прекъсване от 1990 г. от италианските профсъюзи.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Концертът ще се състои както е по обичай на площад „Сан Джовани“ в Рим. Нарича се „Кончертоне“ – в смисъл на много голям концерт, защото е с продължителност почти 10 часа с участието на различни певци и защото е най-големият безплатен концерт на открито в Европа. Тази година неговото мото е „На работа за мир“ и за това специален и единствен чуждестранен гост е украинската група Go_A, която участва в „Евровизия“ през миналата година.

Водещ на събитието за пета поредна година е актрисата Амбра Анджолини. Ще пеят над 40 изпълнители сред които Енрико Руджери, Марко Менгони, Кармен Консоли, Фабрицио Моро, La Rappresentante di lista и др.

Участие ще вземат представители на синдикатите, актьори и журналисти. Концертът ще се излъчи директно от обществената медия РАИ по нейния Трети тв канал и музикалният ѝ втори радиоканал. Началният час е 15,30 часа – до 1 часа след полунощ.

Източник: БНР

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x