Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Политика > 50-те процента на пътните фирми ще минат през парламента в четвъртък

50-те процента на пътните фирми ще минат през парламента в четвъртък

Предложихме на нашите коалиционни партньори днес плащането на 50% от дейностите, извършени м.г. по пътни ремонти в страната, да мине като решение на парламента и да се гледа в четвъртък. Това съобщи премиерът Кирил Петков преди малко по време на среща с товарни превозвачи на гара Яна. 

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Категорични сме обаче, че за плащането на останалите 50% трябва да има парламентарна санкция под формата специална комисия, която да провери дали тези дейности в действителност са били извършени“, каза премиерът. 

За утре е насрочен протест на Българска браншова „Пътища“ на 24 места из страната, като едното е на площад „Независимост“ пред Министерския съвет. Протестът на пътностроителните фирми е заради това, че гласуването на същата точка бе бламирано от коалиционните партньори и зад решението на практика стоеше само ИТН. 

Петков повтори също така тезата на ПП, че са решили да изтеглят своята кандидатура за гуверньор на БНБ, защото се е получил конфликт с кандидатурата на ИТн Любомир Каримански. 

„Решения за Македония могат да се вземат само от парламента, правителството не е вземало никакви решения“, каза премиерът в отговор на въпрос. 

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x