Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > 67 – годишен рецидивист нападна полицаи в Нови Искър

67 – годишен рецидивист нападна полицаи в Нови Искър

Криминално проявеният се е насочил към служителите на реда с думите“ Полицайчета, идвам“.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Опасният мъж е имал междусъседски спор. След получен сигнал в полицията е екип от двама полицаи – опитен с над 24 години стаж и негов млад колега с около половин година служба. Разбрали, че мъжът заплашва, че ще убие свой съсед и се опитали да говорят с него.

Цветан Найденов – командир на отделение във Второ Районно управление споделя, че агресивният човек първоначално си е тръгнал като е заявил, че ще се върне след малко. И когато това се е случило, той пристига с пушка в ръка и започва да възпроизвежда изстрели.

Куршумът попаднал в ръката на младия полицай. Колегата му реагирал веднага и го вкарал в патрулната кола, оказал му първа помощ и спрял с колан кървенето. Екшънът обаче продължил:

„Видяхме лицето, че се насочва към нас с думите „полицайчета, сега идвам“. Видях, че е с нож в себе си и прецених, че не трябва да взимам огнестрелното оръжие. Взех тейзър. Временно го парализира за секунди, докато го задържим“, разказа още Цветан Найденов пред БНТ.

67-годишният нападател се оказва познат на полицията. Излежал е три присъди за различни престъпления. Има грабежи, има противозаконно отнемане на автомобили, има и домови кражби. От полицията споделят, че Ники Плешивият е неговият прякор.

Извършителят прострелял полицай, е обезвреден с подобно на електрошок устройство. Служителят на реда се е опитал да потуши междусъседски конфликт. Опериран е и е в стабилно състояние, а нападателят – задържан.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x