Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > EVN без адекватно обяснение за гаврата с бургазлии! Сривовете продължават и днес

EVN без адекватно обяснение за гаврата с бургазлии! Сривовете продължават и днес

EVN да си спомни за суровата зима на 2013 година, когато хиляди бургазлии окупираха централния им офис и бяха готови да го щурмуват

Безобразната гавра с бургазлии от страна на EVN премина всякаква граница снощи. Над 5 часа хиляди останаха на тъмно и студено, а от централата на дружеството (ако изобщо някой вдигнеше телефона) дебелокожо обясняваха на потърпевшите, че трябва да имат търпение.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Адекватна причина защо четири квартала в Бургас – Централна градска част, „Възраждане“, „Братя Миладинови“ и „Сарафово“ бедстваха при минусовите температури часове и към момента липсва. От EVN се оправдаха с повреда в подстанция, собственост на Електроенергийния системен оператор (EСО) и с половин уста съобщиха, че имало последваща авария в подземната кабелна линия.

От дружеството твърдят, че всички техни екипи са работили по решаване на проблема, но така и не уточниха колко. По всяка вероятност са само четирима души, което обяснява защо отне толкова време от отстраняването на аварията до пускането на тока в тъмните зони на Бургас. На места като на ул. „Ивайло“ в ж.к. „Възраждане“ например захранването бе възобновено след 00:30 часа.

По информация на „Днес България“ най-вероятната причина за аварията е високото потребление, за което мрежата не е била подготвена. А това говори зле за EVN, защото тяхна отговорност е да инвестират в техническата си инфраструктура, която да осигури непрекъсната електроенергия на Бургас – град, в който живеят близо 200 хил. души. Снощи десетки хиляди бяха бесни, а мнозина предупредиха, че ще си търсят правата.

Днес, за всеобща изненада, сривовете продължиха. На няколко места в ж.к. „Възраждане“ в Бургас електричеството отново бе прекъснато, но този път за доста по-кратко време. Това показва, че очевидно има проблем, който EVN трябва час по-скоро да реши. Хубаво е ръководството да си спомни за суровата зима на 2013 година, когато хиляди бургазлии окупираха централния им офис и бяха готови да го щурмуват. А гафовете на дружеството са толкова много, че трябва само нещо да запали фитила, за да избухнат всенародни бунтове срещу тях и да бъдат изгонени с камъни от България.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x