Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Rheinmetall AG удължава сътрудничеството си с Украйна

Rheinmetall AG удължава сътрудничеството си с Украйна

Rheinmetall AG е подписал меморандум с Украйна за разширяване на стратегическото сътрудничество. Това съобщават в свое разпространено изявление от германския концерн за машиностроене и въоръжение.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Новото споразумение има за цел да определи и развие по-нататъшни насоки за по-тясно сътрудничество.

В тази връзка изпълнителният директор на Rheinmetall AG Армин заяви:

“С това споразумение ние потвърждаваме намерението си да продължим сътрудничеството през следващите години и да създадем подходяща база. По-специално, ние вече преговаряме за създаването на съвместно предприятие за производство на артилерия боеприпаси в Украйна, ние също искаме да предадем първите бойни машини на пехотата Lynx, които ще започнат производството на тези системи в Украйна тази година и в близко бъдеще.

Министърът на стратегическите индустрии Александър Камишин, който подписа меморандума от името на Украйна, отбеляза, че „украинската отбранителна индустрия е в упадък от десетилетия, но днес тя се съживява и има значителен принос за възстановяването на икономиката на Украйна – в т.ч. благодарение на такива партньори като Rheinmetall“.

Много сме благодарни за вашата подкрепа и доверие в украинската отбранителна индустрия и нашите оръжейници. И, разбира се, ще споделим научените уроци с нашите партньори. Един ден Украйна ще се присъедини към ЕС и НАТО – и и двете организации ще имат силен партньор с мощна защита, индустрия, която не се конкурира, а допълва заедно арсенала на свободния свят“, подчерта Камишин.

Съобщава се, че в допълнение към възможните директни доставки на Rheinmetall, (ре)индустриализацията на националното производствено ноу-хау също има за цел да допринесе значително за устойчивия отбранителен капацитет на Украйна в рамките на сътрудничеството.
ВИДЕО НА ДЕНЯ

От концерна допълват, че рамковото споразумение за доставка на няколкостотин бойни машини Lynx в Украйна, което все още предстои да бъде сключено, ще включва също обучение, поддръжка и ремонтни услуги.

Rheinmetall припомни, че през февруари 2024 г. и двамата партньори вече са обявили намерението си да произвеждат шестцифрени количества 155 mm снаряди, включително съответните метални заряди. Отбелязва се, че Rheinmetall ще има 51% от акциите в съвместното предприятие, а украинският партньор – 49%.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x