Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
21.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > ФК „Черноморец 1919“ Бургас изгражда изцяло нова модерена база  и стадион „Иван Претъргов“ в квартал „Долно Езерово“ /снимки/

ФК „Черноморец 1919“ Бургас изгражда изцяло нова модерена база  и стадион „Иван Претъргов“ в квартал „Долно Езерово“ /снимки/

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

ФК „Черноморец 1919“ Бургас, обяви амбициозен проект за изграждане на съвременен футболен стадион с капацитет 5000 човека в квартал „Долно Езерово“.

Новото спортно съоръжение ще носи името на легендарния български футболен герой – „Стадион Иван Претъргов“. Този легендарен нападател бе една от иконите на ФК „Черноморец“ през 70-те години на миналия век и продължава да бъде символ за страстта и ангажираността с футбола в региона.

Визия за модерна футболна арена

Новият стадион „Иван Претъргов“  на клубната база в кв. «Долно Езерово»е проектиран да предостави не само подходящи условия за футболни мачове, но и да стане място в което бъдещите звезди на клуба да могат да се развиват пълноценно. Спортната арена ще разполага с модерни съоръжения, включително комфортни съблекални за домакини и гости, стаи за съдиите, възстановителен център, стая за видеоанализи и висококачествено осветление.

Проектирането на стадиона взема предвид и нуждите на играчите, предоставяйки съвременни съоръжения за тренировки, развитие и подготовка. Освен новоизграденото изкуствено футболно игрище, ще бъде изградено още едно, а основният терен ще бъде изцяло подменен и разширен, за да отговаря на всички изисквания на БФС и УЕФА за провеждане на мачове от елитнатаниEfbet Лига.

Съчетанието от инфраструктурни подобрения и съобразени с екологичните стандарти решения ще направи стадион „Иван Претъргов“ в кв «Долно Езерово» не просто стадион, а център на футболната общност в Бургас.

Основен приоритет и цел номер едно на ръководството на ФК «Черноморец 1919» са децата от детско-юношеските гарнитури на клуба. Изграждането на модерното съоръжение съобразено с най – новите световни тенденции във футбола за подготовката на млади футболисти, ще позволи на треньорите от школата да работят пълноценно с всеки един състезател, като целта е до няколко години най-талантливите сред юношите на клуба да започнат пълноценно да играят за мъжкият отбор в елитната ни EfbetЛига.

Общностна ангажираност и подкрепа

Изграждането на новия стадион не е само инвестиция във висококачествен спорт, но и допринася за обществения живот в Бургас. ФК „Черноморец 1919“ е посветен на развитието на футбола в областта и на създаването на здравословна и динамична общност.

Клубът планира да включи местната общност в процеса на изграждане, предоставяйки възможности за спортни програми и социални инициативи. Така „Иван Претъргов“ не само ще бъде място за футболни емоции, но и център на обединението на хората не само от квартала, но и всички жители и гости на град Бургас.

Стъпка към европейско изживяване

Новият стадион на базата на клуба представлява поредната стъпка за развитието  ФК „Черноморец 1919“ Бургас  в стремежа му,завръщането към футболната слава от недалечното ни минало. Съоръжението ще отговаря на всички изисквания за провеждане на международни състезания и събития, което  също така може да подкрепи и привличането на по-голям брой зрители и спонсори.

Този модерен стадион не само ще бъде домакин на вълнуващи футболни срещи, но и ще събере на едно мястоцялата футболна общност на град Бургас, готова да подкрепя своя любим отбор и да споделят футболните емоции заедно.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Браво, време беше и в Бургас да започнат да се случват хубави неща за футбола и децата

1
0
Would love your thoughts, please comment.x